Lediga jobb som Socialsekreterare i Vimmerby

Se lediga jobb som Socialsekreterare i Vimmerby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vimmerby som finns hos arbetsgivaren.

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Nov 6    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en Socialsekreterare till ett vikariat. Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om fyra socialsekreterare. Ni har olika ansvarsområden inom miss... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en Socialsekreterare till ett vikariat.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om fyra socialsekreterare. Ni har olika ansvarsområden inom missbruk, socialpsykiatri, kontaktpersonsuppdrag, bostad och Våld i Nära Relation (VNR), men hjälps åt och stöttar varandra över gränserna vid behov.

Ditt huvuduppdrag är att handlägga VNR samt brottsofferärenden i enlighet med socialtjänstlagen. Du utgår från gällande lagstiftning, rutiner och riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära samarbete med socialtjänstens öppenvårdsenhet samt andra delar av förvaltningen. Samverkan såväl internt som externt är en naturlig och stimulerande del av arbetet. 

 

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till sista juni 2024 med eventuell möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer


• Socionom, socialpedagog (hp) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Erfarenhet av arbete med VNR (våld i nära relation) samt brottsoffer
• B-körkort

Kunskap om bedömningsmetoderna FREDA och PATRIARK är i hög grad meriterande. Likaså kunskap om verksamhetssystemet LifeCare.

Som person är du trygg i dig själv, ansvarstagande och har förmågan att arbeta såväl självständigt som i team. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete samt vara flexibel och anpassa dig till förändrade förhållanden vid behov. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och din sociala kompetens är ett viktigt verktyg i ditt arbete för att bygga goda relationer och skapa god samverkan. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, lämplighet och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat t om sista juni -24 med eventuell möjlighet till förlängning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2023-11-26

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 010 - 356 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till myndighet Barn och Familj

Ansök    Dec 4    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till enheten Barn och Familj, som består av tre arbetsgrupper.  Ditt nya jobb Vi söker nu en medarbetare till en av arbetsgrupperna inom enheten för Barn och Familj. A... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till enheten Barn och Familj, som består av tre arbetsgrupper. 

Ditt nya jobb
Vi söker nu en medarbetare till en av arbetsgrupperna inom enheten för Barn och Familj. Arbetsgruppen består av 8 socialsekreterare och en enhetschef. Två av socialsekreterarna är främst inriktade på mottagningsfunktion och övriga på utredningsarbete inom Barn och Familj. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att ta emot ansökningar, anmälningar och göra förhandsbedömningar samt att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade öppenvårdsinsatser. Vi handlägger ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära enhetens övriga grupper, samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och du kommer också få en mentor om du är relativt ny i din yrkesroll. Självklart får du tillsammans med kollegorna extern handledning. Vi följer socialsekreterarnas arbetsmiljö genom en nära arbetsledning. Våra nya medarbetare ingår i Yrkesresan, som är en strukturerad introduktion och kontinuerlig kompetensutveckling för medarbetare och chefer inom socialtjänsten.

Vi erbjuder även: 


• flexibel arbetstid 
• distansarbete 
• semesterväxling
• friskvårdsbidrag 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård.
• B-körkort
• Meriterande är att du arbetat med inriktning utredning eller mottagning Barn och Unga.

Som person ser vi att du har personlig mognad och en positiv grundsyn. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut och verksamhetsmål. Du tar upp kritik vid korrekta sammanhang eller direkt med berörda parter. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vidare ser vi att du är en person som förblir lugn och stabil i stressfulla situationer och fokuserar på rätt saker.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-12-20

Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 010-356 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till placerade barn/unga

Ansök    Okt 11    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare för placerade barn/unga i Vimmerby kommun! På vår enhet finns stor erfarenhet, hög kompetens och mycket arbetsglädje. Vi är en arbetsgrupp som består ... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare för placerade barn/unga i Vimmerby kommun!

På vår enhet finns stor erfarenhet, hög kompetens och mycket arbetsglädje. Vi är en arbetsgrupp som består av 4 socialsekreterare, 3 familjehemssekreterare, 1 familjerättssekreterare samt 1 socialadministratör och en enhetschef.

Vi vill skapa en uthållig individ- och familjeomsorg genom en långsiktig satsning på ett processorienterat arbetssätt med ett nära ledarskap i mindre arbetsgrupper. Utöver ett stimulerande och varierande arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra människor erbjuder Vimmerby kommun dig god arbetsmiljö, goda lönevillkor, extern handledning samt friskvårdsbidrag. Du erbjuds även möjlighet till distansarbete.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare för placerade barn/unga är du ansvarig handläggare för ett antal familjehemsplacerade barn och unga. Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med familjehemssekreteraren följa upp barnets utveckling under placeringen samt ansvara för all myndighetsutövning kring det enskilda barnet med stöd av socialtjänstlagen (SoL) och lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Det innebär regelbundna uppföljningar med barnet samt kontinuerligt samarbete med barnets föräldrar, familjehem, skola och övrigt nätverk. Vi lägger stor vikt vid barnens hälsa, skolgång och umgänge med biologiska nätverket. Vi samarbetar med kommunens familjeteam vid umgängen mellan barn och biologiska föräldrar samt vid återförening. En viktig del i arbetet är att göra barnets röst hörd.

Vi söker dig som är socionom eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer är lämplig. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med målgruppen samt vana av myndighetsutövning. Arbetet utgår från BBIC och vi arbetar i verksamhetssystem LifeCare. Då resor är en del av arbetet är B-körkort ett krav. 

För att lyckas i rollen så är du strukturerad och uthållig i ditt arbete, har lätt för att samarbeta och har förmåga att skapa goda och långvariga relationer. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig till olika situationer. Då arbetet innebär dokumentation behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i skrift. Du behöver vara trygg i ditt uppdrag och orädd att ta dig an komplexa ärenden med barnets bästa i fokus. Du behöver kunna arbeta självständigt sånär som i samverkan med andra.Anställningens omfattning
Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-10-29
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 
Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.


Om du vill komma i kontakt med fackliga representanter eller verksamhetschef på socialförvaltningen, ring kommunens växel på 0492-76 90 00


Varmt välkommen med din ansökan!


Kontaktperson

Camilla Svensson
Enhetschef
0492-76 94 71
[email protected] Visa mindre

Barn- och ungdomsutredare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi erbjuder en lång rad konsul... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi erbjuder en lång rad konsultuppdrag över hela Sverige som barn- och ungdomsutredare inom socialtjänsten. När vi matchar dig med ett uppdrag hos oss baserar vi alltid vårt sökande på hur du själv anser att din kompetens bör användas på bästa sätt. Vill du flytta till en ny stad för att ´tacka ja till ett uppdrag betalar vi alltid ett fint boende åt dig i den nya staden och hjälper dig (och din familj om har någon sådan som du vill ta med dig vid en flytt) med allting du/ni behöver runtomkring rent praktiskt. Vi anstränger oss alltid det där lilla extra för att hålla högsta möjliga servicenivå gentemot våra medarbetare. Hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare där dina egna önskemål kring din egen framtid alltid står i första rummet hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra medarbetare!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socialsekreterare till myndighet Barn och Familj

Ansök    Okt 9    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till enheten Barn och Familj, som består av tre arbetsgrupper.  Ditt nya jobb Vi söker nu en medarbetare till en av arbetsgrupperna inom enheten för Barn och Familj. A... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till enheten Barn och Familj, som består av tre arbetsgrupper. 

Ditt nya jobb
Vi söker nu en medarbetare till en av arbetsgrupperna inom enheten för Barn och Familj. Arbetsgruppen består av 8 socialsekreterare och en enhetschef. Två av socialsekreterarna är främst inriktade på mottagningsfunktion och övriga på utredningsarbete inom Barn och Familj. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att ta emot ansökningar, anmälningar och göra förhandsbedömningar samt att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade öppenvårdsinsatser. Vi handlägger ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära enhetens övriga grupper, samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och du kommer också få en mentor om du är relativt ny i din yrkesroll. Självklart får du tillsammans med kollegorna extern handledning. Vi följer socialsekreterarnas arbetsmiljö genom en nära arbetsledning. Våra nya medarbetare ingår i Yrkesresan, som är en strukturerad introduktion och kontinuerlig kompetensutveckling för medarbetare och chefer inom socialtjänsten.

Vi erbjuder även: 


• flexibel arbetstid 
• distansarbete 
• semesterväxling
• friskvårdsbidrag 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård.
• B-körkort
• Meriterande är att du arbetat med inriktning mottagning Barn och Unga.

Som person ser vi att du har personlig mognad och en positiv grundsyn. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut och verksamhetsmål.. Du tar upp kritik vid korrekta sammanhang eller direkt med berörda parter. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vidare ser vi att du är en person som förblir lugn och stabil i stressfulla situationer och fokuserar på rätt saker.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-10-29
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Barn- och ungdomsutredare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi erbjuder en lång rad konsul... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi erbjuder en lång rad konsultuppdrag över hela Sverige som barn- och ungdomsutredare inom socialtjänsten. När vi matchar dig med ett uppdrag hos oss baserar vi alltid vårt sökande på hur du själv anser att din kompetens bör användas på bästa sätt. Vill du flytta till en ny stad för att ´tacka ja till ett uppdrag betalar vi alltid ett fint boende åt dig i den nya staden och hjälper dig (och din familj om har någon sådan som du vill ta med dig vid en flytt) med allting du/ni behöver runtomkring rent praktiskt. Vi anstränger oss alltid det där lilla extra för att hålla högsta möjliga servicenivå gentemot våra medarbetare. Hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare där dina egna önskemål kring din egen framtid alltid står i första rummet hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra medarbetare!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Familjehemssekreterare till Barn och familj/placering

Ansök    Jun 20    Vimmerby kommun    Familjehemssekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Välkommen med din ansökan som familjehemssekreterare på enheten för barn och familj/placering i Vimmerby kommun! Enheten består idag av 2 familjehemssekreterare, 4 barnsekreterare, 1 familjerättssekret... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Välkommen med din ansökan som familjehemssekreterare på enheten för barn och familj/placering i Vimmerby kommun! Enheten består idag av 2 familjehemssekreterare, 4 barnsekreterare, 1 familjerättssekreterare och 1 socialadministratör. Med anledning av utökning av arbetsgruppen söker vi nu en till familjehemssekreterare. Vi vill skapa en uthållig individ- och familjeomsorg genom en långsiktig satsning på ett processorienterat arbetssätt med ett nära ledarskap i mindre arbetsgrupper. Utöver ett stimulerande och varierande arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra människor erbjuder Vimmerby kommun 

Arbetsuppgifter

Som familjehemssekreterare utreder du och handleder familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner, följer upp placeringar, upprättar avtal avseende ersättningar mm samt handlägger dessa. Vårt mål är att de familjehem vi anlitar ska vara i egen regi och att de ska få ett kvalificerat stöd på olika nivåer utifrån vad barnet och familjen behöver. Du samverkar nära med socialsekreterare som handlägger ärenden för barn och unga.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet innefattar en del resande varför B-körkort är ett krav. Det är meriterande för tjänsten om du tidigare erfarenhet av familjehemshandläggning, utbildning inom Kälvestensmetoden, Socialstyrelsens utbildning ”Ett hem att växa i” samt handledarutbildning.

För att lyckas i denna roll bör du vara flexibel utifrån ditt uppdrag och vara lösningsorienterad samt bra på att skapa hållbara relationer. Du behöver ha förmåga att hålla ett tydligt fokus utifrån uppdraget och kunna stötta och handleda familjehem och kontaktpersoner i ibland konfliktfyllda situationer samt ha en god förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. För att trivas hos oss behöver du vara nyfiken och ödmjuk inför andra människors livssituation. Du ska också vara intresserad av att utveckla enhetens arbetssätt och metoder för att ge kommuninvånarna en så bra service som möjligt.

Anställningens omfattning
Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-07-16
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 
Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.


Om du vill komma i kontakt med fackliga representanter eller verksamhetschef på socialförvaltningen, ring kommunens växel på 0492-76 90 00


Varmt välkommen med din ansökan!


Kontaktperson

Andrea Ritter
Tf Enhetschef
0492-76 94 71
[email protected] Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Vik. socialsekreterare till placerade barn/unga

Ansök    Jun 20    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Välkommen att söka tjänsten som vikarierande socialsekreterare för placerade barn/unga i Vimmerby kommun! Tjänsten är visstidsanställning på 1 år med eventuell möjlighet till förlängning. På vår enhet ... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Välkommen att söka tjänsten som vikarierande socialsekreterare för placerade barn/unga i Vimmerby kommun! Tjänsten är visstidsanställning på 1 år med eventuell möjlighet till förlängning. På vår enhet finns stor erfarenhet, hög kompetens och mycket arbetsglädje. Vi är en arbetsgrupp som består av 4 barnsekreterare och 2 familjehemssekreterare samt 1 socialadministratör och en enhetschef.

Vi vill skapa en uthållig individ- och familjeomsorg genom en långsiktig satsning på ett processorienterat arbetssätt med ett nära ledarskap i mindre arbetsgrupper. Utöver ett stimulerande och varierande arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra människor erbjuder Vimmerby kommun dig god arbetsmiljö, goda lönevillkor, extern handledning samt friskvårdsbidrag. Du erbjuds även möjlighet till distansarbete

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare för placerade barn/unga är du ansvarig handläggare för ett antal familjehemsplacerade barn och unga. Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med familjehemssekreteraren följa upp barnets utveckling under placeringen samt ansvara för all myndighetsutövning kring det enskilda barnet med stöd av socialtjänstlagen (SoL) och lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Det innebär regelbundna uppföljningar med barnet samt kontinuerligt samarbete med barnets föräldrar, familjehem, skola och övrigt nätverk. Vi lägger stor vikt vid barnens hälsa, skolgång och umgänge med biologiska nätverket. Vi samarbetar med kommunens familjeteam vid umgängen mellan barn och biologiska föräldrar samt vid återförening. En viktig del i arbetet är att göra barnets röst hörd.

Vi söker dig som är socionom eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer är lämplig. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med målgruppen samt vana av myndighetsutövning. Arbetet utgår från BBIC och vi arbetar i verksamhetssystem LifeCare. Då resor är en del av arbetet är B-körkort ett krav. 

För att lyckas i rollen så är du strukturerad och uthållig i ditt arbete, har lätt för att samarbeta och har förmåga att skapa goda och långvariga relationer. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig till olika situationer. Då arbetet innebär dokumentation behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i skrift. Du behöver vara trygg i ditt uppdrag och orädd att ta dig an komplexa ärenden men barnets bästa i fokus. Du behöver kunna arbeta självständigt sånär som i samverkan med andra.Anställningens omfattning
Anställningsform: visstidsanställning 1 år
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-07-16
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 
Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.


Om du vill komma i kontakt med fackliga representanter eller verksamhetschef på socialförvaltningen, ring kommunens växel på 0492-76 90 00


Varmt välkommen med din ansökan!


Kontaktperson

Andrea Ritter
Tf Enhetschef
0492-76 94 71
[email protected] Visa mindre

Behandlingssamordnare

Ansök    Mar 31    Tjust Behandlingsfamiljer AB    Socionom
Tjust behandlingsfamiljer Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang. Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa... Visa mer
Tjust behandlingsfamiljer
Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang.
Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa och behandla barn och ungdomar som har tidiga omsorgsbrister. Våra unga har stora känslomässiga behov och grava anknytningssvårigheter, vilket ofta förorsakat svårigheter med mentaliseringsförmågan.
Grundtanken är att vi till stor del formas genom möten med människor i vår omgivning och möjligheten till förändring ligger i dessa nya relationer/möten. Vi erbjuder därför, vad man kan beskriva, ”kraftigt förstärkt familjehemsvård” där en av föräldrarna i familjen är anställd på heltid.
Vi jobbar utifrån en modell med stöd, vägledning och utbildning till våra behandlingsfamiljer samt vård och behandling till de familjehemsplacerade barnen och ungdomarna.
Problematiken hos barnet kan vara allt från neuropsykiatriska tillstånd, psykisk ohälsa, skolproblem, fysiskt våld, missbruk, övergrepp eller allvarliga relationsproblem. Våra barn/ungdomar bedöms vara i behov av ett nytt nätverk där ursprungsfamiljen när den förmår och det bedöms gynnsamt för barnet ingår som en bärande del.
Placeringen beror ofta på problematik av mycket tung psykosocial karaktär och de barn/ungdomar vi hjälper har ofta avstannat i sin sociala, emotionella och/eller kognitiva utveckling. Deras första år kan ha varit starkt präglade av rädslor, besvikelser och misslyckanden. Barnen kan ha upplevt stor utsatthet i att ensamma försöka förstå sina behov och göra dem förstådda.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett varierat och kreativt arbete med reflektionsutrymme för att kunna fördjupa behandlingar och bedömningar. Du kommer bli del av ett professionellt sammanhang där barnens och ungdomarnas behov och behandlingskvalitén står i fokus. Vi satsar mycket på personalens vidareutbildning, handledning och arbetsmiljö. Tjust Behandlingsfamiljer är långt framme när det gäller metod och kunskapsutveckling. Därför har vi bl.a. satsat på att låta en av våra psykologer forska på halvtid, ”Anknytningsbaserad behandling i familjehemsvård och dess effekter”. Vi utbildar även alla psykologer och behandlingssamordnare i mentaliseringsbaserad terapi (MBT) samt i Vägledande samspel basprogram, nivå 1 (ICDP). Vi har enkla och snabba beslutsvägar och försöker hålla ner den administrativa bördan. Vi vill att fokus skall vara på de placerade unga och stödet till deras behandlingsfamiljer.
Arbetsbeskrivning
Som Behandlingssamordnare ingår du i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består av barnets familjehem (behandlingsfamilj), behandlingssamordnare, psykolog och psykiatriker. Arbetsuppgifterna innebär, i stora drag, att du handleder och vägleder behandlingsfamiljer i deras behandlingsarbete och tillsammans sträva mot att nå målen i den unges genomförandeplan och att dokumentera och rapportera till våra uppdragsgivare hur behandlingen utvecklas.
Du ansvarar för samarbetet med placerande förvaltning och för kontakterna med den unges biologiska nätverk. Du samarbetar med och vägleder skolans personal runt den unge utifrån ungdomens individuella behov och resurser. All vägledning och handledning såväl till behandlingsfamiljerna som skolans personal runt den unge, sker utifrån ett relationellt perspektiv med syftet att tillsammans härbärgera upplevelser och erfarenheter samt att nå den unges behandlingsmål i genomförandeplanen
I syfte att följa den unges utveckling ansvarar du för återkommande uppföljning utifrån standardiserade skattningar och givna rutiner, vilket också innebär en kvalitetssäkring av behandlingsarbetet.
Vi arbetar utifrån ett relationellt-psykodynamiskt perspektiv och har sedan ett par år är även mentaliseringsteori implementerad i vår verksamhet. Tillsammans bildar dessa en viktig grundpelare i vårt arbete, där behandlingsfokus ligger i själva samspelsprocessen.
Tjänsten omfattar heltid eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring, enligt rullande schema. I övrigt är arbetstiden förlag till dagtid med någon kväll då och då efter egen planering.
Din erfarenhet och kompetens
Vi söker dig med humor, humör, livserfarenhet och ett rymligt hjärta. Det krävs ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära känna såväl behandlingsfamiljerna som de unga. Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, flexibilitet, mod och en förståelse för att vi människor till stor del formas genom möten med andra i vår omgivning och att möjlighet till förändring ligger i dessa möten.
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog (180hp) eller beteendevetare. Du har erfarenhet från arbete med barn, ungdomar och/eller familjehem samt arbetat med behandling inom socialtjänsten, på HVB-hem eller inom psykiatrin.
Du bör ha en hög förmåga att härbärgera oro och stress samt förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du arbetar med vägledning/handledning varför utbildning inom vägledning/handledning är meriterande, lika så steg 1.
Du skall ha B-körkort och behärska modern teknik samt kunna utrycka dig väl, muntligt och i skrift. Visa mindre

Familjerättssekreterare till enheten för barn och unga

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi vill skapa en uthållig individ- och familjeomsorg genom en långsiktig satsning på ett processorienterat arbetssätt med ett nära ledarskap i mindre arbetsgrupper. Utöver ett stimulerande och varieran... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi vill skapa en uthållig individ- och familjeomsorg genom en långsiktig satsning på ett processorienterat arbetssätt med ett nära ledarskap i mindre arbetsgrupper. Utöver ett stimulerande och varierande arbete där du får möjlighet att göra skillnad för andra människor erbjuder Vimmerby kommun 


• Flextid
• Möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra semesterdagar
• Friskvårdsbidrag

Ditt nya jobb

Som familjerättssekreterare ingår du i placeringsgruppen på enheten barn och familj. I rollen som familjerättssekreterare kommer du att utföra de arbetsuppgifter som traditionellt åligger familjerätten. Du arbetar med rådgivning, informationssamtal och på uppdrag av tingsrätten ansvarar du för vårdnad-, boende- och umgängesutredningar. Du handlägger även umgängesstödsärenden, adoptionsutredningar och fastställer faderskap/föräldraskap. Samarbetssamtal sker i samverkan med vår öppenvård, Familjeteamet. Som ny medarbetare på socialförvaltningen i Vimmerby kommer du få stöd av en mentor som ett led i din introduktion.

 

Kravprofil


• Högskoleutbildning socionom eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
• Erfarenhet av likande arbete
• B-körkort

Vi söker dig som är lugn, trygg och stabil i din yrkesroll, även i stressade situationer. Du har förmågan att anpassa ditt förhållningssätt beroende på situation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har god datorvana. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, erfarenhet av liknande uppdrag och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-04-23
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 
Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.


Om du vill komma i kontakt med fackliga representanter eller verksamhetschef på socialförvaltningen, ring kommunens växel på 0492-76 90 00


Varmt välkommen med din ansökan!


Kontaktperson

Eva Pettersson
Tf Enhetschef
0492-76 94 71
[email protected]


Andrea Ritter
Tf Enhetschef
0492-76 94 62
[email protected] Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd Vimmerby

Vi söker Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material. Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter. ... Visa mer
Vi söker
Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material.
Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter.
Det är en fördel om du har erfarenhet av verksamhetssystemet LifeCare. Har du dessutom arbetat med Instrument X och motiverande samtal är det ett plus. Du förväntas vara på plats månadag till fredag.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att vara socialsekreterare inom enheten för försörjning. Arbetet består av att utreda, fatta beslut kring rätten till försörjningsstöd, motiverande arbete till självförsörjning och remittera till insats samt uppföljning av dessa insatsar. Enheten för försörjning arbetar även med uppdraget förmedlingsmedel.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd Vimmerby

Vi söker Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material. Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter. ... Visa mer
Vi söker
Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material.
Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter.
Det är en fördel om du har erfarenhet av verksamhetssystemet LifeCare. Har du dessutom arbetat med Instrument X och motiverande samtal är det ett plus. Du förväntas vara på plats måndag till fredag.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att vara socialsekreterare inom enheten för försörjning. Arbetet består av att utreda, fatta beslut kring rätten till försörjningsstöd, motiverande arbete till självförsörjning och remittera till insats samt uppföljning av dessa insatsar. Enheten för försörjning arbetar även med uppdraget förmedlingsmedel.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Socialsekreterare till Enheten för försörjning

Ansök    Mar 20    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till Enheten för försörjning. Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och uti... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till Enheten för försörjning.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Vi har nära samverkan med Enheten för arbete och integration, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har: 


• socionomutbildning eller socialpedagogutbildning
• B-körkort
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd ses som meriterande
• erfarenhet av verksamhetssystemet Life Care ses som meriterande

Som person har du en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer. Du har en god kunskap om det svenska samhället samt en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidaresanställning 
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2023-03-24
Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn och familj / Utredningsgruppen

Ansök    Mar 16    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu två socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj. Ditt nya jobb Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetsche... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu två socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj.

Ditt nya jobb
Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade insatser. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära med enhetens övriga grupper: Placeringsgruppen och Familjeteamet samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och du kommer också få en mentor om du är relativt ny i din yrkesroll. Självklart får du tillsammans med kollegorna extern handledning. Vi följer socialsekreterarnas arbetsmiljö genom en nära arbetsledning. Vi låter också nya medarbetare ingå i yrkesresan. 

Vi tillämpar flexibel arbetstid och möjlighet finns att i viss mån, enligt överenskommelse och utifrån verksamhetens behov arbeta hemifrån. Utöver detta har du också möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård.
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst och kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 2 

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-05-01
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Feb 27    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin Ditt nya jobb Vi utökar vårat team på Enheten för Vuxna med en socialsekreterartjänst. I rollen som socialsekreterare har du som huvuduppdrag att han... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin
Ditt nya jobb
Vi utökar vårat team på Enheten för Vuxna med en socialsekreterartjänst. I rollen som socialsekreterare har du som huvuduppdrag att handlägga ärenden inom socialpsykiatrin. Du utreder, bedömer och följer upp insatser utifrån gällande riktlinjer och lagstiftning. Du har ett nära samarbete med boendestöd och dagverksamheten som är socialpsykiatrins öppenvårdsenhet. Du ingår i ett team om fyra socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missbruk och våld i nära relation. Ni stöttar varandra och handlägger varandras ärenden vid arbetstoppar och ledigheter. Du samverkar även med kommunens alkoholhandläggare och stöttar upp vid behov i myndighetsutövning gällande utredning, tillståndsprövning och administration enligt alkohollagen.

Som socialsekreterare har du en nära samverkan med enheter inom socialförvaltningen samt med externa samarbetpartners såsom regionen. Samverkan med andra aktörer är en viktig del av tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett bra arbetslag. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. Det är ett arbete där du gör skillnad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• socionomexamen, alternativt utbildad socialpedagog på högskola, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• utbildning i socialrätt
• B-körkort

Kunskap om målgruppen och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om alkohollagen. Meriterande är även kunskaper i dokumentationssystemet LifeCare.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-03-24

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett stimulerande och varierat arbete med god stämning, gemenskap och personliga utvecklingsmöjligheter, flextid samt möjlighet att byta semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Läs mer på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Feb 24    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin Ditt nya jobb Vi utökar vårat team på Enheten för Vuxna med en socialsekreterartjänst. I rollen som socialsekreterare har du som huvuduppdrag att han... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin
Ditt nya jobb
Vi utökar vårat team på Enheten för Vuxna med en socialsekreterartjänst. I rollen som socialsekreterare har du som huvuduppdrag att handlägga ärenden inom socialpsykiatrin. Du utreder, bedömer och följer upp insatser utifrån gällande riktlinjer och lagstiftning. Du har ett nära samarbete med boendestöd och dagverksamheten som är socialpsykiatrins öppenvårdsenhet. Du ingår i ett team om fyra socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missbruk och våld i nära relation. Ni stöttar varandra och handlägger varandras ärenden vid arbetstoppar och ledigheter. Du samverkar även med kommunens alkoholhandläggare och stöttar upp vid behov i myndighetsutövning gällande utredning, tillståndsprövning och administration enligt alkohollagen.

Som socialsekreterare har du en nära samverkan med enheter inom socialförvaltningen samt med externa samarbetpartners såsom regionen. Samverkan med andra aktörer är en viktig del av tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett bra arbetslag. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. Det är ett arbete där du gör skillnad.

 

Kvalifikationer

• socionom, socialpedagog högskola, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• utbildning i socialrätt
• B-körkort

Kunskap om målgruppen och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om alkohollagen. Meriterande är även kunskaper i dokumentationssystemet LifeCare.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2023-03-24

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till Enheten för försörjning

Ansök    Jan 25    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till Enheten för försörjning. Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och uti... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till Enheten för försörjning.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Vi har nära samverkan med Enheten för arbete och integration, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har: 


• socionomutbildning eller socialpedagogutbildning
• B-körkort
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd ses som meriterande
• erfarenhet av verksamhetssystemet Life Care ses som meriterande

Som person har du en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer. Du har en god kunskap om det svenska samhället samt en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidaresanställning 
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2023-02-24
Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj/utredning

Ansök    Jan 19    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu två socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj. Ditt nya jobb Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetsche... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu två socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj.

Ditt nya jobb
Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade insatser. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära med enhetens övriga grupper: Placeringsgruppen och Familjeteamet samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en introduktionsansvarig under den första tiden. Vi följer socialsekreterarnas arbetsmiljö genom en nära arbetsledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst 90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst och kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 2 

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-02-16
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare för konsultuppdrag inom Barn och unga i Kalmar län

Ansök    Jan 19    Dedicare Sverige AB    Socialsekreterare
Om jobbet Söker du efter en seriös arbetsgivare som gör det möjligt för dig att ta uppdrag enligt dina önskemål? Nu söker vi dig som är utbildad socionom med flerårig erfarenhet inom myndighetsutövning barn och unga till uppdrag i Kalmar län. Vi erbjuder dig flexibelt upplägg, trygga anställningsvillkor, bra lön och goda förmåner. Du får en personlig kontakt med din konsultchef, samtidigt som du får chansen att bredda din kompetens, få nya erfarenheter oc... Visa mer
Om jobbet
Söker du efter en seriös arbetsgivare som gör det möjligt för dig att ta uppdrag enligt dina önskemål? Nu söker vi dig som är utbildad socionom med flerårig erfarenhet inom myndighetsutövning barn och unga till uppdrag i Kalmar län.

Vi erbjuder dig flexibelt upplägg, trygga anställningsvillkor, bra lön och goda förmåner. Du får en personlig kontakt med din konsultchef, samtidigt som du får chansen att bredda din kompetens, få nya erfarenheter och utvidga ditt kontaktnät.

Om Dedicare
Dedicare är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och är idag en av Nordens ledande leverantör av socionomer, läkare, sjuksköterskor, och andra profiler inom vårdsektorn. På Dedicare socionom består våra kunder i regel av socialtjänster i hela Sverige som har personalbehov av handläggare eller chefer inom socialtjänstens olika verksamhetsområden. Vi har ramavtal med flera kommuner i hela landet och kan således erbjuda dig ett stort urval av uppdrag på bemanningsbasis. Som konsult kan du välja om du vill ta längre eller kortare uppdrag samt om du vill att arbetsplatsen ska vara i närheten av ditt boende eller om du önskar resa.

Vem är du?
Vår vision är att ha de mest kompetenta medarbetarna. Med kompetens menar vi fackkunskap, relevant erfarenhet och professionell service. Som konsult är det viktigt att du är självgående och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Som person är du flexibel, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig effektivitet liksom god förmåga att ta egna initiativ.

Vi erbjuder
Vi tror att välmående människor gör ett bättre arbete, därför erbjuder vi alla våra konsulter följande:

-                     Kollektivavtal, tjänstepension, semesterersättning och friskvårdsbidrag
-                     Du får en lön som är synonym med dina prestationer
-                     Du får spännande uppdrag som matchar ditt intresse och din kompetens
-                     Du får personlig och nära kontakt med din konsultchef
-                     Du får möjlighet att medverka på träffar och utbildningar som Dedicare anordnar för anställda konsulter

Blir du konsult hos Dedicare kommer du ha kontakt med konsultchef Eva Lavelle. Eva är utbildad socionom och har erfarenhet av arbetet inom socialtjänsten. Eva erbjuder uppföljning samt stöd vid behov under uppdragets gång.

Välkommen med din ansökan!Besök gärna vår hemsida www.dedicare.se/socionom för mer information och för information om olika evenemang. Visa mindre

Semestervikariat till Enheten för försörjning

Ansök    Jan 3    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.  Vi söker en socialsekreterare för semestervikariat med möjlighet till timanställning under våren och hösten till Enheten för försörjning. Ditt  jobb I rollen som socialsekreterare utreder och bedö... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. 

Vi söker en socialsekreterare för semestervikariat med möjlighet till timanställning under våren och hösten till Enheten för försörjning.

Ditt  jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Vi har nära samverkan med Enheten för arbete och integration, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

 Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller socialpedagogutbildning, alternativt pågående utbildning 
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd ses som meriterande
• B-körkort

Som person har du en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer. Du har en god kunskap om det svenska samhället samt en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Visstidsanställning fr. om 2023-06-12 till och med 2023-08-25 eller efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse, möjlighet finns till timanställning under mars till maj. 

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2023-02-12
Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj

Ansök    Jan 10    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du alltid kan få stöd av kollegor och nära arbetsledning och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga f... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du alltid kan få stöd av kollegor och nära arbetsledning och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga frågor? Sök då tjänsten hos oss! 

Vi söker nu en socialsekreterare till enheten för barn och familj med tillhörighet i Placeringsgruppen som består av barnsekreterare, familjehemssekreterare samt familjerättssekreterare.

Ditt nya jobb
Som socialsekreterare i placeringsgruppen arbetar du i nära kontakt med barn och ungdomar som är placerade och deras familjehem/HVB. Du gör kontinuerliga uppföljningar via hembesök och barnsamtal, i detta ingår att bedöma om vården utanför det egna hemmet skall fortgå eller förändras. I rollen som socialsekreterare inom barn och familj ingår även kontakt med vårdnadshavare/biologiska föräldrar. Inom enheten arbetar du tillsammans med familjehemssekreterarna som i sin tur är stödet för familjehemmet. I tjänsten ingår att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU och hantera orosanmälningar, skriva vårdnadsöverflyttningar och överväganden till socialnämnden. Vidare samarbetar du med bland annat skola, primärvård och BUP.  Att vara socialsekreterare för placerade barn och unga är ett självständigt, varierande och stimulerande arbete. Kompetensutveckling och extern handledning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård och som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som socialsekreterare med placerade barn och unga, har erfarenhet av barnsamtal och vana att arbeta enligt BBIC.

Som person är du självgående och tar eget ansvar för att lägga upp arbetet och slutför dina arbetsuppgifter. Vidare besitter du en personlig mognad, ett anpassat bemötande och är lugn och stabil i stressfyllda situationer. Du har även en god empatisk förmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har grundläggande IT-kunskaper och ser datorn som ditt naturliga arbetsredskap. Dokumentation är en viktig del i arbetet och vi arbetar i verksamhetssystemet LifeCare. Vi ser därför att du har god kommunikationsförmåga och där du uttrycker dig väl i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningarnas omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-01-22
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj/utredning

Ansök    Dec 28    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj. Ditt nya jobb Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj.

Ditt nya jobb
Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade insatser. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära med enhetens övriga grupper: Placeringsgruppen och Familjeteamet samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en introduktionsansvarig under den första tiden. Vi följer socialsekreterarnas arbetsmiljö genom en nära arbetsledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst 90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst och kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-01-08
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Okt 6    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missb... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin
Ditt nya jobb
I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missbruk och våld i nära relation. Som socialsekreterare har du en nära samverkan med enheter inom socialförvaltningen samt samarbetar med andra myndigheter och regionen. Samverkan såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig del av tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare, bra arbetsgrupp och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. 

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedöma och följa upp insatser inom området socialpsykiatri i enlighet med socialtjänstlagen, målgrupp psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära samarbete med boendestöd och dagverksamhet som är socialpsykiatrins öppenvårdsenhet.  

I teamet om tre socialsekreterare på Enheten för Vuxna stöttar ni varandra och handlägger varandras ärenden vid arbetstoppar och ledigheter.  

Kvalifikationer

• socionom, socialpedagog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• utbildning i socialrätt
• B-körkort

Kunskap om målgrupperna och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om verksamhetssystemet Life Care.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2022-11-07

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Rekrytering kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj/utredning

Ansök    Dec 7    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj. Ditt nya jobb Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj.

Ditt nya jobb
Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade insatser. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära med enhetens övriga grupper: Placeringsgruppen och Familjeteamet samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en introduktionsansvarig under den första tiden. Vi följer socialsekreterarnas arbetsmiljö genom en nära arbetsledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst 90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst och kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-12-26
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Dec 22    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missbru... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin
Ditt nya jobb
I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missbruk och våld i nära relation. Som socialsekreterare har du en nära samverkan med enheter inom socialförvaltningen samt samarbetar med andra myndigheter och regionen. Samverkan såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig del av tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare, bra arbetsgrupp och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. 

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedöma och följa upp insatser inom området socialpsykiatri i enlighet med socialtjänstlagen, målgrupp psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära samarbete med boendestöd och dagverksamhet som är socialpsykiatrins öppenvårdsenhet.  

I teamet om tre socialsekreterare på Enheten för Vuxna stöttar ni varandra och handlägger varandras ärenden vid arbetstoppar och ledigheter.  

Kvalifikationer

• socionom, socialpedagog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• utbildning i socialrätt
• B-körkort

Kunskap om målgrupperna och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om verksamhetssystemet Life Care.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2022-12-29

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Rekrytering kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj/utredning

Ansök    Jul 20    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj. Ditt nya jobb Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetsch... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj.

Ditt nya jobb
Utredningsgruppen består av 9 socialsekreterare och en enhetschef. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade insatser. Arbetet sker i nära samarbete med barnet/ungdomen och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära med enhetens övriga grupper: Placeringsgruppen och Familjeteamet samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Vi har ett pågående arbete med att införa processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en mentor under den första tiden. Vi följer upp socialsekreterarnas arbetsmiljö genom nära arbetsledning och med kontinuerliga arbetstyngdsmätningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 


• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst 90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst och kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-17
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socionomer sökes för uppdrag inom enhet barn och unga i Kalmar län

Vill du bidra till gott socialt arbete och samtidigt uppnå din fulla potential? Till vår avtalskommun söker vi en socionom som har minst tre års erfarenhet av myndighetsutövning inom enheten barn och unga. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och vill veta mer om konsultlivet, eller är du redan socionomkonsult och intresserad av att bredda ditt professionella nätverk? Oavsett om du föredrar att arbeta som anställd eller underkonsult ser ... Visa mer
Vill du bidra till gott socialt arbete och samtidigt uppnå din fulla potential? Till vår avtalskommun söker vi en socionom som har minst tre års erfarenhet av myndighetsutövning inom enheten barn och unga.
Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och vill veta mer om konsultlivet, eller är du redan socionomkonsult och intresserad av att bredda ditt professionella nätverk? Oavsett om du föredrar att arbeta som anställd eller underkonsult ser vi fram emot att du kontaktar oss. Vi berättar gärna mer om uppdraget och hur det är att arbeta som socionomkonsult. Vi ser fram emot in din kontakt!

Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter som socialsekreterare inom utredningsenheten för barn och unga.

Vi erbjuder
Du kommer att vara anställd av Socionomera Bemanning AB. Som konsult hos oss erbjuds du goda och flexibla arbetsvillkor samt tydlighet kring vad som förväntas av dig. Vi är en trygg samarbetspartner och arbetsgivare som månar om att man ska trivas och må bra i rollen som socionomkonsult. Vi söker alltid långa samarbeten och relationer. Vi erbjuder dig bland annat:
Kollektivavtal=schyssta anställningsvillkor
En lön som du förtjänar
Tjänstepension och försäkringar
Introduktion och regelbunden arbetsmiljöuppföljning
Intern och extern handledning
Friskvårdspeng och fortbildningspeng
Stöd av konsultchefer som själva är socionomer
Snabb och smidig personlig service
Och mycket mera

Efter att vi har lärt känna varandra bestämmer du var, när och i vilken omfattning du vill arbeta, och vi bevakar att du matchas mot lämpliga uppdrag. Vi har ramavtal med drygt var fjärde svensk kommun, som för dig innebär ett brett urval av intressanta uppdrag. Våra konsultchefer är socionomer med lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten vilket gör att vi har god kännedom om våra uppdragsgivares behov och dina villkor. Vi är vana problemlösare och vi kan erbjuda stöttning utifrån dina behov under hela uppdragsperioden. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!
Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Vill du hellre börja med att höra mer så är du välkommen att kontakta oss via [email protected] eller 040-300 352.
Om oss
Socionomera Bemanning AB är ett auktoriserat bemanningsbolag och vi är specialiserade på socionomer och socialt arbete. Vi är övertygade om att så gott som alla som väljer att arbeta med ett människovårdande yrke har omtanke om sina medmänniskor som främsta anledning. Vi vill göra allt vi kan för att underlätta för organisationer och personer som väljer att bry dig.
Läs mer om oss på vår hemsida www.socionomera.se. Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare

Ansök    Jun 10    Vimmerby kommun    Socionom
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker två Arbetsmarknadshandläggare till enheten för arbete och integration, AMI. AMI ingår organisatoriskt under indvid och familjeomsorg, IFO. Tjänsterna är tillsvidareanställningar och ni komme... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker två Arbetsmarknadshandläggare till enheten för arbete och integration, AMI. AMI ingår organisatoriskt under indvid och familjeomsorg, IFO. Tjänsterna är tillsvidareanställningar och ni kommer ingå i en arbetsgrupp bestående av fem arbetsmarkandshandläggare, två integrationshandläggare samt en koordinator. Arbetet leds av en enhetschef.

Ditt nya jobb

Enhetens uppdrag är att arbeta med personer som står utanför arbetsmarknaden, för att de ska närma sig egenförsörjning och ett självständigt liv. Uppdraget innefattar också att ge nyanlända stöd under etableringsfasen.

AMI:s huvudsakliga mål är att främja den enskilde individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och på sikt bli självförsörjande, utifrån sina egna förutsättningar. Eftersom alla människor har olika bakgrund och förutsättningar är målsättningen att vi ska arbeta individuellt och flexibelt för att se varje människas möjligheter.

Deltagarna erbjuds insatser som exempelvis arbetsträning/arbetsprövning, språkträning, coaching, kartläggning av resurser och hinder, arbetsförmågebedömning, jobbsökarverksamhet, arbetsgivarkontakter och praktik. Verksamheten har ett aktivt samarbete med kommunens övriga enheter, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, näringslivet, föreningar och Regionen. Vi arbetar utifrån Supported Employment. Målsättningen med Supported Employment är att stötta människor vars mål är att finna, få och behålla en anställning på den reguljära arbetsmarknaden.

Kravprofil


• högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning, arbetsterapi eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
• B-körkort
• erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsfrågor och målgruppen är meriterande

För att trivas och passa för uppdraget behöver du som person vara relationsskapande och ha ett serviceinriktat bemötande. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och lätt för att anpassa dig till olika situationer och sammanhang. Du är professionell i din yrkesroll och handlar i enlighet med fattade beslut och kan genom ditt arbetsengagemang få andra med dig. Arbetsgruppen arbetar mycket med sociala normer och genom att vi jobbar väldigt nära varandra så är det viktigt att kunna vara en god lagspelare. Ett tydligt motto i gruppen är att vi "pratar med varandra och inte om varandra".

Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare 
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-06-30

Urval och intervjuer sker löpande och vi har som mål att vara klara med rekrytreringen i månadsksiftet augusti/september.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. 

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Maj 5    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker två Socialsekreterare till Enheten för Vuxna. Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom området missbruk, våld i när... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker två Socialsekreterare till Enheten för Vuxna.
Ditt nya jobb
I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom området missbruk, våld i nära relation och socialpsykiatri. Som socialsekreterare har du en nära samverkan med andra enheter inom socialförvaltningen och ett bra samarbete med andra myndigheter. Samverkan såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig del i tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare, bra arbetsgrupp och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. 

Socialsekreterare socialpsykiatri

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedöma och följa upp insatser inom området socialspykiatri. Du handlägger vuxnas behov av stöd inom socialpsykiatrin, målgrupp psykisk ohälsa/funktionsnedsättning, i enlighet med socialtjänstlagen. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära sammarbete med socialpsykiatrins öppenvårdsverksamheter-  boendestöd och dagverksamhet.

Socialsekreterare Våld i nära relation (VNR)/Missbruk 

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedöma och följa upp insatser inom området Våld i nära relation, brottsoffer samt bostadsfrågor i enlighet med socialtjänstlagen. Som del av din tjänst handlägger du även missbruksärenden och utreder enligt SoL och LVM. Du har ett nära sammarbete med socialtjänstens öppenvårdsverksamhet Familjeteamet, vilka verkställer beslut gällande samtalsstöd VNR samt med socialtjänstens öppenvårdsverksamhet Beroendegruppen. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. 

Kvalifikationer

• socionom/socialpedagogutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• utildning i socialrätt
• B-körkort

Kunskap om målgruppen och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om verksamhetssystemet Life Care.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2022-05-30

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Semestervikariat - Socialsekreterare till Enheten för försörjning

Ansök    Mar 10    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker en socialsekreterare för semestervikariat  till Enheten för försörjning. Ditt  jobb I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med soci... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en socialsekreterare för semestervikariat  till Enheten för försörjning.

Ditt  jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar. Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Vi har nära samverkan med vår arbetsmarknadsenhet, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

 Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller socialpedagogutbildning, alternativt pågående utbildning 
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd ses som meriterande
• B-körkort

Som person har du en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer. Du har en god kunskap om det svenska samhället samt en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Visstidsanställning tom 2022-08-07 eller efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2022-05-02 eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-03-27
Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för försörjningsstöd

Ansök    Maj 12    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker Socialsekreterare till Enheten för försörjning, tillsvidareanställning, för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med Arbetsmarknads- och integrationsenheten, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom verksamhetssystemet Life Care.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-06-06.

Vi kommer kalla löpande till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd

Ansök    Jan 19    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något, det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. Vi... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något, det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra.

Vi söker Socialsekreterare till Enheten för försörjning för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med  Arbetsmarknads- och Integrationsenheten, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Kravprofil


• socionomutbildning eller socialpedagog
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom verksamhetssystemet Life Care.

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per år

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-02-13

Vi kommer löpande kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna - Socialpsykiatri

Ansök    Mar 1    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker en Socialsekreterare till Enheten för Vuxna. Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare, med olika huvudansvar. Du handläg... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en Socialsekreterare till Enheten för Vuxna.
Ditt nya jobb
I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare, med olika huvudansvar. Du handlägger vuxnas behov av stöd inom socialpsykiatrin, målgrupp psykisk ohälsa/funktionsnedsättning, i enlighet med socialtjänstlagen. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära sammarbete med socialpsykiarins öppenvårdsverksamheter-  boendestöd och dagverksamhet. Ditt huvuduppdrag är att utreda och bedömma behov av insatser inom området socialpsykiatri, men du är även behjälplig i myndighetsutövning gällande missbruksärenden, våld i nära relation (VNR) samt bostadsfrågor vid behov. 

Vi har nära samverkan med andra enheter inom socialförvaltningen och ett bra samarbete med andra myndigheter. Samarbete såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig uppgift i tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. 

Kvalifikationer

• socionomutbildning, socialpedagog högskola, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av målgruppen inom socialpsykiatri 
• B-körkort

Kunskap om handläggning av missbruksärenden samt våld i nära relation är meriterande. 

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2022-03-21

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Ansök    Dec 23    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker en Socialsekreterare till vår blivande Enhet för Vuxna. Ditt nya jobb I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna handlägger du VNR (Våld i nära relation) samt brottsofferärenden i... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en Socialsekreterare till vår blivande Enhet för Vuxna.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna handlägger du VNR (Våld i nära relation) samt brottsofferärenden i enlighet med socialtjänstlagen. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Ditt huvuduppdrag är VNR samt brottsoffer men du handlägger även missbruksärenden vid behov. 

Vi har nära samverkan med andra enheter inom socialförvaltningen och ett bra samarbete med andra myndigheter. Samarbete såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig uppgift i tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. Enheten för Vuxna är en kommande enhet som planeras att starta våren 2022. 

Kvalifikationer


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med VNR (våld i nära relation) samt brottsoffer
• B-körkort

Kunskap om bedömningsmetoderna FREDA, SARA, PATRIARK och MI är meriterande. Likaså handläggning av missbruksärenden samt verksamhetssystemet LifeCare.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: April 2022 eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-01-24

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd

Ansök    Nov 23    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker Socialsekreterare till Enheten för försörjning, tillsvidareanställning, för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Enheten har förutom ekonomiskt bistånd uppdraget budget- och skuldrådgivning, förmedlingsmedel, våld i nära relationer, brottsoffer, samt en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med  Arbetsmarknadsenheten, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom verksamhetssystemet Life Care.

 

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde:Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-12-17.

Vi kommer kalla löpande till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare Enheten för försörjning

Ansök    Nov 17    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker Socialsekreterare till Enheten för försörjning, tillsvidareanställning, för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med  Arbetsmarknadsenheten, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom verksamhetssystemet Life Care.

 För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde:Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-12-17.

Vi kommer kalla löpande till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd

Ansök    Okt 21    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker Socialsekreterare till Enheten för försörjning, tillsvidareanställning, för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Enheten har förutom ekonomiskt bistånd uppdraget budget- och skuldrådgivning, förmedlingsmedel, våld i nära relationer, brottsoffer, samt en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med  Arbetsmarknadsenheten, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom verksamhetssystemet Life Care.

 

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde:Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-11-11.

Vi kommer kalla löpande till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj

Ansök    Aug 3    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du alltid kan få stöd av kollegor och nära arbetsledning och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du alltid kan få stöd av kollegor och nära arbetsledning och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga frågor? Sök då tjänsten hos oss! 

Vi söker nu en socialsekreterare till enheten för barn och familj med tillhörighet i Placeringsgruppen som består av barnsekreterare, familjehemssekreterare samt familjerättssekreterare.

Ditt nya jobb
Som socialsekreterare i placeringsgruppen arbetar du i nära kontakt med barn och ungdomar som är placerade och deras familjehem/HVB. Du gör kontinuerliga uppföljningar via hembesök och barnsamtal, i detta ingår att bedöma om vården utanför det egna hemmet skall fortgå eller förändras. I rollen som socialsekreterare inom barn och familj ingår även kontakt med vårdnadshavare/biologiska föräldrar. Inom enheten arbetar du tillsammans med familjehemssekreterarna som i sin tur är stödet för familjehemmet. I tjänsten ingår att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU och hantera orosanmälningar, skriva vårdnadsöverflyttningar och överväganden till socialnämnden. Vidare samarbetar du med bland annat skola, primärvård och BUP.  Att vara socialsekreterare för placerade barn och unga är ett självständigt, varierande och stimulerande arbete. Kompetensutveckling och extern handledning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård och som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som socialsekreterare med placerade barn och unga, har erfarenhet av barnsamtal och vana att arbeta enligt BBIC.

Som person är du självgående och tar eget ansvar för att lägga upp arbetet och slutför dina arbetsuppgifter. Vidare besitter du en personlig mognad, ett anpassat bemötande och är lugn och stabil i stressfyllda situationer. Du har även en god empatisk förmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har grundläggande IT-kunskaper och ser datorn som ditt naturliga arbetsredskap. Dokumentation är en viktig del i arbetet och vi arbetar i verksamhetssystemet LifeCare. Vi ser därför att du har god kommunikationsförmåga och där du uttrycker dig väl i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningarnas omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-08-25
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Utredare till Elisabethgården Akut- och utredningshem

Ansök    Maj 7    Patia AB    Socionom
Verksamheten Elisabethgården ligger fint beläget med stora grönytor och en vacker uppväxt trädgård cirka 5 km söder om Vimmerby. På Elisabethgården gör vi på uppdrag av socialtjänsten utredningar gällande barns behov och föräldrars förmåga att tillgodose barnens behov. Vi inriktar oss på barn i åldern 0-12 år. Utredningarna följer BBICs utredningsstruktur och grundar sig på samspelsobservationer mellan föräldrar och barn. Vi utgår utifrån ICDP som förhå... Visa mer
Verksamheten

Elisabethgården ligger fint beläget med stora grönytor och en vacker uppväxt trädgård cirka 5 km söder om Vimmerby.

På Elisabethgården gör vi på uppdrag av socialtjänsten utredningar gällande barns behov och föräldrars förmåga att tillgodose barnens behov. Vi inriktar oss på barn i åldern 0-12 år.

Utredningarna följer BBICs utredningsstruktur och grundar sig på samspelsobservationer mellan föräldrar och barn. Vi utgår utifrån ICDP som förhållningssätt. Verksamhetens tar även emot omvårdnadsplaceringar.
Elisabethgården har ramavtal med drygt 170 kommuner i Sverige.

Under en typisk placering på 8-12 veckor utreds och dokumenteras:

- Föräldraförmåga

- Barnets behov

- Rekommenderade insatser

Om arbetet

Nu satsar vi och utökar vår personalstyrka med ännu en utredare!

Som utredare hos oss består dina arbetsuppgifter av samspelsobservationer, samtal med barn och föräldrar samt dokumentation. Som utredare är du den som sammanställer och skriver utredningen vilken avslutas med analys, bedömning och förslag på insatser. I rollen som utredare ingår även kontaktmannaskap och praktiska sysslor såsom matlagning, skolskjutsar, myndighetskontakter m.m.

Tjänsten är i huvudsak dagtid men kvälls- och helgpass kan förekomma.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad. Du är strukturerad och van att driva processer. Din utbildning är socionom eller likvärdig om minst 180 hp. Vi tror att du är en person som trivs att arbeta med människor och främst barn då Elisabethgården lägger fokus på barnen utifrån Barnkonventionen och barns rättigheter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska behärska svenska i både tal och skrift samt ha god datavana.

Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens belastningsregister. Vi förutsätter att du har körkort.

Rekrytering sker löpande och anställning kan komma att erbjudas innan rekryteringstiden löpt ut. Visa mindre

Socialsekreterare till beroendegruppen

Ansök    Maj 17    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker nu en socialsekreterare till beroendegruppen inom enheten socialpsykiatri och beroende. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetsuppgifter... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en socialsekreterare till beroendegruppen inom enheten socialpsykiatri och beroende. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter


Som Socialsekreterare består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att utreda personer med missbruks- och beroendeproblematik enligt SoL och LVM. Vi använder intervjumetoden ASI i vårt arbete. Till viss del arbetar du med motiverande, rådgivande och stödjande samtal samt arbetar med uppföljning av insatser. I rollen som socialsekreterare inom beroendegruppen har du ett nära samarbete med kollegor som handlägger socialpsykiatrifrågor och du ska kunna täcka upp för dessa när arbetet kräver det. Samarbete såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig uppgift i tjänsten. Dokumentation sker i verksamhetssystemet LifeCare.

Vi söker dig som


• är socionom eller har annan lämplig utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig. Krav är utbildning i socialrätt.
• innehar B-körkort
• önskvärt är att du har erfarenhet av myndighetsutövning, arbetat med gällande lagstiftning samt kunskaper av arbete inom missbruksvård.

Som person är du självgående och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du dagligen kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningadatum: 2021-05-31

Vi kommer löpande att kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag! 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi - det är våra ledord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara serivce och omsorg till Vimmerby kommuns invånare., våra företag och för alla som besöker oss. Vi är ca 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar delaktigthet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arebetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd

Ansök    Feb 1    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker Socialsekreterare till Enheten för försörjning, tillsvidareanställning, för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Enheten för försörjning består av enhetschef, 1.e socialsekreterare och sju socialsekreterare. Enheten har förutom ekonomiskt bistånd uppdraget budget- och skuldrådgivning, förmedlingsmedel, våld i nära relationer, brottsoffer, samt en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med  Arbetsmarknadsenheten, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens inom verksamhetssystemet Life Care.

 

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde:Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-02-21.

Vi kommer kalla löpande till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socionomkonsulter för uppdrag inom Barn och Unga sökes!

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet! Våra... Visa mer
CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet!
Våra uppdrag finns främst inom socialtjänstens myndighetsutövande områden som IFO Barn och Unga och biståndshandläggning inom SoL-äldre och LSS. Som socionomkonsult behöver du vara utbildad socionom och ha minst fem års arbetslivserfarenhet av det kompetensområde du vill arbeta inom. Du behöver ha god förmåga till självständigt arbete samt ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer. Vi jobbar även gärna med dig som vill ta enskilda utredningar eller som är pensionär och vill fortsätta bidra med din kunskap!
Just nu söker vi särskilt socionomkonsulter med minst fem års arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och Unga i Östergötland och Småland. Vill du veta mer? Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag så kontaktar vi dig inom kort.


Utbildningskrav: Socionomexamen Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för Barn- och familj/utredning

Ansök    Jan 25    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du alltid kan få stöd av kollegor och nära arbetsledning och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du alltid kan få stöd av kollegor och nära arbetsledning och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga frågor? Sök då tjänsten hos oss! 

Vi söker nu en socialsekreterare till utredningsgruppen som är en av tre arbetsgrupper inom enheten för Barn och Familj.

Ditt nya jobb
Utredningsgruppen består av 8 socialsekreterare och en enhetschef. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att handlägga ärenden både enligt SoL och LVU med utgångspunkt i Barnkonventionen. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, bedöma behov och att följa upp beslutade insatser. Arbetet sker i nära samarbete med barnet och dess biologiska familj och nätverk. Vi samarbetar även nära med enhetens övriga grupper: Placeringsgruppen och Familjeteamet samt med andra viktiga aktörer kring barnet. Målet är att barn som befinner sig i svåra situationer ska få det stöd de behöver för att sedan kunna fortsätta leva sina liv tillsammans med sina familjer. Under 2021 kommer enheten för Barn och familj att inrikta sig på införa ett processorienterat arbetssätt för att säkerställa att barnets behov och rättigheter är i fokus i alla led.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor, för oss är trivsel och arbetsglädje viktigt! Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en mentor under den första tiden. Vi följer upp socialsekreterarnas arbetsmiljö genom nära arbetsledning och med kontinuerliga arbetstyngdsmätningar.

Kvalifikationer

• Socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst 90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst och kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Du visar ett stort intresse för människor och har förmåga att förena myndighetsutövning med värme och engagemang. Du är prestigelös och förstår vikten av att samarbeta för att tillsammans med kollegor och samarbetspartners kunna nå resultat. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningarnas omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-02-28
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare
Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd

Ansök    Sep 8    Vimmerby kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker två Socialsekreterare till Enheten för försörjning, tillsvidareanställningar, för utredningar av ekonomiskt bistånd.

Enheten för försörjning består av enhetschef, 1.e socialsekreterare och sju socialsekreterare. Enheten har förutom ekonomiskt bistånd uppdraget budget- och skuldrådgivning, våld i nära relationer, brottsoffer, samt en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen, riktlinjer och utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Tjänsten kan även komma att innefatta arbete inom Budget och skuldrådgivning, våld i nära relationer och/eller superanvändare i verksamhetssystemet Life Care, utifrån dina intresseområden och kompetenser.

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med vår arbetsmarknadsenhet, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

Meriterande är erfarenhet och kompetens in områdena budget och skuldrådgivning, verksamhetssystemet Life Care och arbetet med våld i nära relationer.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du arbetar för och bidrar till en positiv anda och arbetsglädje i arbetsgruppen. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Extern handledning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2020-10-03.

Vi kommer att löpande kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Koordinator till insatsen Plattformen

Ansök    Aug 14    Vimmerby kommun    Rehabhandläggare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Koordinator till insatsen Plattformen, Vimmerby kommun som ingår i Samordningsförbundets verksamhet i Kalmar län. Länk: https://samkalmarlan.se/ Om jobbet Plattformen är en samverkansinsats inom ... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Koordinator till insatsen Plattformen, Vimmerby kommun som ingår i Samordningsförbundets verksamhet i Kalmar län.

Länk: https://samkalmarlan.se/

Om jobbet

Plattformen är en samverkansinsats inom ramen för Samordningsförbundet i Kalmar län. Det startade som ett projekt 2014, och implementerades som en ordinär insats 2018. Ägare till insatsen är Vimmerby kommun och Hultsfred kommun i samarbete med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Kalmar.

Plattformens syfte är att hjälpa individer som är i behov av samordnad planering till ökad egen försörjning samt förbättrad livskvalité. Det görs genom långsiktig samverkan mellan deltagare, deltagande myndigheter/verksamheter och näringsliv. Koordinator upprättar forum för bibehållande och uppbyggande av effektiva och flexibla samverkansstrukturer mellan myndigheterna.

I rollen som koordinator har du ett nära samarbete med en koordinator anställd i Hultsfreds kommun samt kollegor på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby. Tillsammans leder Plattformens koordinatorer ett samverkansteam med representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Öppen psykiatriska mottagningen samt Socialförvaltningarna och Hälsocentralerna i Vimmerby och Hultsfred.

Du möter individer som är i komplexa och utmanande situationer, kanske inte där de önskar vara i livet. Med ett lösningsfokuserat förhållningssätt och grundsynen är att varje människa är expert i sitt liv arbetar vi med stegförflyttningar. Deltagare ska känna delaktighet uppleva inkludering och egenmakt.

Målgrupp är personer i yrkesverksam ålder från 18 år som är i behov av ett strukturerat och individuellt anpassat stöd från flera myndigheter. Samordnade insatser behövs för att rehabilitera individen till, eller in i egen försörjning. Metoder som används i Plattformen är Motiverande samtal, Lösningsfokuserat förhållningssätt, Empowerment och 7TJUGO samt Supported employment.

Dina arbetsuppgifter

Du skall behovsinventera deltagares behov utifrån ett helhetsperspektiv, erbjuda stödjande/motiverande samtal.

Leda rehabiliterande och arbetsförberedande insatser individuellt och i grupp

Bedömande och utredande av arbetsförmåga samt dokumentation av rekommendation, utlåtanden och resultat.

Leda samverkansform och föra statistik.

Din arbetsplats är på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby. Uppdraget kan innebära resor till samarbetspartner i Hultsfred men också till kollegor inom Samordningsförbundet i hela länet.

Din profil

Du har en inre trygghet och personlig mognad och är tydlig i din kommunikation och bra på att leda, motivera och skapa engagemang.

Är nyfiken, kreativ och har modet att tänka på nya sätt. Du lyhörd och inkännande samtidigt som du kan gränssätta och ta svåra beslut.

Du har lätt för att skapa goda relationer och har ett professionellt bemötande samt är övertygad om att individen är experten i sitt liv och har stort individfokus.

Du har mycket driv och arbetar lika gärna självständigt som tillsammans.

Som medarbetare erbjuds du

Kontinuerlig handledning

Möjlighet till fortbildning i arbetsmetoderna

Flexibel arbetstid

Friskvårdsbidrag med 1000 kr /år

Vi söker dig som har

Adekvat universitet/högskoleexamen ,förslagsvis inom socialt arbete, pedagogik, psykiatri, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa och en god förmåga att bemöta personer i svåra livssituationer på ett professionellt sätt.

God kännedom om de olika myndigheterna och verksamheterna är meriterande.

Körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträde: Omgående

Lön efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-09-06

Vi kommer löpande att kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Kontaktpersoner:

Malin Strömmert, Koordinator Plattformen Hultsfreds kommun, 0495-240873

Ingemar Bertholdsson, Enhetschef vid enheten Arbetsmarknad och integration, 0492-76 90 09 växel 0492- 769000

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi - det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är ca 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Koordinator till insatsen Plattformen

Ansök    Aug 14    Vimmerby kommun    Socionom
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Koordinator till insatsen Plattformen, Vimmerby kommun som ingår i Samordningsförbundets verksamhet i Kalmar län. Länk: https://samkalmarlan.se/ (Länk till samordningsförbundet bör vara med, men vet... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Koordinator till insatsen Plattformen, Vimmerby kommun som ingår i Samordningsförbundets verksamhet i Kalmar län.

Länk: https://samkalmarlan.se/ (Länk till samordningsförbundet bör vara med, men vet ej var.)

Om jobbet

Plattformen är en samverkansinsats inom ramen för Samordningsförbundet i Kalmar län. Det startade som ett projekt 2014, och implementerades som en ordinär insats 2018. Ägare till insatsen är Vimmerby kommun och Hultsfred kommun i samarbete med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Kalmar.

Plattformens syfte är att hjälpa individer som är i behov av samordnad planering till ökad egen försörjning samt förbättrad livskvalité. Det görs genom långsiktig samverkan mellan deltagare, deltagande myndigheter/verksamheter och näringsliv. Koordinator upprättar forum för bibehållande och uppbyggande av effektiva och flexibla samverkansstrukturer mellan myndigheterna.

I rollen som koordinator har du ett nära samarbete med en koordinator anställd i Hultsfreds kommun samt kollegor på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby. Tillsammans leder Plattformens koordinatorer ett samverkansteam med representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Öppen psykiatriska mottagningen samt Socialförvaltningarna och Hälsocentralerna i Vimmerby och Hultsfred.

Du möter individer som är i komplexa och utmanande situationer, kanske inte där de önskar vara i livet. Med ett lösningsfokuserat förhållningssätt och grundsynen är att varje människa är expert i sitt liv arbetar vi med stegförflyttningar. Deltagare ska känna delaktighet uppleva inkludering och egenmakt.

Målgrupp är personer i yrkesverksam ålder från 18 år som är i behov av ett strukturerat och individuellt anpassat stöd från flera myndigheter. Samordnade insatser behövs för att rehabilitera individen till, eller in i egen försörjning. Metoder som används i Plattformen är Motiverande samtal, Lösningsfokuserat förhållningssätt, Empowerment och 7TJUGO samt Supported employment.

Dina arbetsuppgifter

Du skall behovsinventera deltagares behov utifrån ett helhetsperspektiv, erbjuda stödjande/motiverande samtal.

Leda rehabiliterande och arbetsförberedande insatser individuellt och i grupp

Bedömande och utredande av arbetsförmåga samt dokumentation av rekommendation, utlåtanden och resultat.

Leda samverkansform och föra statistik.

Din arbetsplats är på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby. Uppdraget kan innebära resor till samarbetspartner i Hultsfred men också till kollegor inom Samordningsförbundet i hela länet.

Din profil

Du har en inre trygghet och personlig mognad och är tydlig i din kommunikation och bra på att leda, motivera och skapa engagemang.

Är nyfiken, kreativ och har modet att tänka på nya sätt. Du lyhörd och inkännande samtidigt som du kan gränssätta och ta svåra beslut.

Du har lätt för att skapa goda relationer och har ett professionellt bemötande samt är övertygad om att individen är experten i sitt liv och har stort individfokus.

Du har mycket driv och arbetar lika gärna självständigt som tillsammans.

Som medarbetare erbjuds du

Kontinuerlig handledning

Möjlighet till fortbildning i arbetsmetoderna

Flexibel arbetstid

Friskvårdsbidrag med 1000 kr /år

Vi söker dig som har

Adekvat universitet/högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer lämplig, förslagsvis inom socialt arbete, pedagogik eller psykiatri.

Erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa och en god förmåga att bemöta personer i svåra livssituationer på ett professionellt sätt.

God kännedom om de olika myndigheterna och verksamheterna är meriterande.

Körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträde: Omgående

Lön efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-09-06

Vi kommer löpande att kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Kontaktpersoner:

Malin Strömmert, Koordinator Plattformen Hultsfreds kommun, 0495-240873

Ingemar Bertholdsson, Enhetschef vid enheten Arbetsmarknad och integration, 0492-76 90 09 växel 0492- 769000

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi - det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är ca 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till Utredningsgruppen

Ansök    Jan 3    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.   Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du aldrig behöver känna dig ensam, där du alltid kan få stöd och hjälp och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbet... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

 

Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du aldrig behöver känna dig ensam, där du alltid kan få stöd och hjälp och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga frågor?

Ditt nya jobb

Som socialsekreterare i utredningsgruppen handlägger du ärenden gällande barn och deras familj, såväl utredningar som uppföljningar enligt SoL, LVU, LuL och Barnkonventionen. Gruppen består av 8 socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare. Vi samarbetar nära med övriga grupper inom enheten och med såväl interna som externa samarbetspartners, t.ex. skolan, förskola, BVC, psykiatrin m.fl.Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor. Vi satsar mycket på kompetensutveckling. Under 2020 fortsätter vår satsning på förbättrad dokumentation, en mycket uppskattad utbildning. Vi startar även igång en 3-dagars-utbildning, med fokus på att samtala med barn.Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en mentor under den första tiden.

 Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst  90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst, kunskap om BBIC.

Som person är du lyhörd och har en trygg personlighet. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du dagligen kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn- och familjeenhet, placeringsgruppen

Ansök    Jan 23    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vimmerby kommun söker en socialsekreterare till vår Barn- och familjeenhet, med tillhörighet i placeringsgruppen. Vi erbjuder dig ett utvecklande och ansvarsfullt arbete.  Barn- och familjeenheten l... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vimmerby kommun söker en socialsekreterare till vår Barn- och familjeenhet, med tillhörighet i placeringsgruppen. Vi erbjuder dig ett utvecklande och ansvarsfullt arbete.

 Barn- och familjeenheten leds av en enhetschef och omfattas av


• utredningsgrupp med socialsekreterare.
• placeringsgrupp med barnsekreterare och familjehemssekreterare. I gruppen ingår även familjerättssekreteraren.
• familjeteamet med familjebehandlare. Detta är vår öppenvårdsenhet.

Samtliga grupper har en nära arbetsledning av en 1:e socialsekreterare och familjeteamet har en samordnare som nära arbetsledning.

Ditt nya jobb

Som socialsekreterare i Placeringsgruppen är ditt huvudsakliga uppdrag att driva och föja upp placerade barns vård och genomföra utredningar enligt SoL, LVU samt LuL. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor. Det finns möjlighet till kompetensutveckling och extern handledning ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård
• erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst
• erfarenhet av myndighetsutövning gällande ensamkommande barn och ungdomar
• kunskaper inom aktuell lagstiftning och metodik
• kunskaper i handläggning av ärenden enligt BBIC
• B-körkort

Som person är du lyhörd och har en trygg personlighet. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du dagligen kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens och kan bygga goda relationer. Du har en god förmåga till att samarbeta samtidigt som du också kan arbeta självständigt. Det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2020-02-14
Intervjuer sker löpande.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida;  www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till Utredningsgruppen

Ansök    Jan 7    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du aldrig behöver känna dig ensam, där du alltid kan få stöd och hjälp och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar ... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vill du jobba i en engagerad grupp där alla hjälps åt, där du aldrig behöver känna dig ensam, där du alltid kan få stöd och hjälp och där vi är måna om att ha roligt tillsammans trots att vi arbetar med allvarliga frågor?

Vi söker nu två socialsekreterare till utredningsgruppen.

Ditt nya jobb

Som socialsekreterare i utredningsgruppen handlägger du ärenden gällande barn och deras familj, såväl utredningar som uppföljningar enligt SoL, LVU, LuL och Barnkonventionen. Gruppen består av 8 socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare. Vi samarbetar nära med övriga grupper inom enheten och med såväl interna som externa samarbetspartners, t.ex. skolan, förskola, BVC, psykiatrin m.fl. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor. Vi satsar mycket på kompetensutveckling. Under 2020 fortsätter vår satsning på förbättrad dokumentation, en mycket uppskattad utbildning. Vi startar även igång en 3-dagars-utbildning, med fokus på att samtala med barn. Vid anställning erbjuds du en arbetsplatsnära introduktion och extern handledning ingår i tjänsten. Som ny har du också en mentor under den första tiden.

Kvalifikationer


• socionomutbildning eller annan utbildning som uppfyller lagstiftningens krav på handläggning inom barn- och ungdomsvård, vilket innebär minst  90 hp Socialt arbete, 30 hp socialrätt, 30 hp psykologi och samhällsvetenskap 15 hp
• B-körkort
• Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövande arbete i kommunal socialtjänst, kunskap om BBIC

Som person är du lyhörd och har en trygg personlighet. Du är flexibel och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du dagligen kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningarnas omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%   
Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2020-02-09
Urval och intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till beroendegruppen

Ansök    Dec 4    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker nu en socialsekreterare till beroendegruppen inom enheten socialpsykiatri och beroende. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. A... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en socialsekreterare till beroendegruppen inom enheten socialpsykiatri och beroende. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter


Som Socialsekreterare består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att utreda personer med missbruks- och beroendeproblematik enligt SoL och LVM. Vi använder intervjumetoden ASI i vårt arbete. Till viss del arbetar du med motiverande, rådgivande och stödjande samtal samt arbetar med uppföljning av insatser. I rollen som socialsekreterare inom beroendegruppen har du ett nära samarbete med kollegor som handlägger socialpsykiatrifrågor och du ska kunna täcka upp för dessa när arbetet kräver det. Samarbete såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig uppgift i tjänsten. I tjänsten ingår extern handledning.

Vi söker dig som


• är socionom eller har annan lämplig högskoleutbildning, krav är utbildning i socialrätt.
• har erfarenhet av myndighetsutövning samt av arbete med missbruksvård 
• önskvärt är att du har arbetat med gällande lagstiftning samt ASI
• har B-körkort

Som person är du självgående och har en god förmåga till att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du dagligen kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

 

Ansökan

Sista ansökningadatum: 2019-12-31

Vi kommer löpande att kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag! 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker

 

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi - det är våra ledord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara serivce och omsorg till Vimmerby kommuns invånare., våra företag och för alla som besöker oss. Vi är ca 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar delaktigthet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arebetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekyteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare till Utredningsgruppen

Ansök    Aug 15    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.   En av våra medarbetare går vidare till en chefstjänst. Vi behöver därför dig som vill bli en av oss i vår kompetenta och engagerade Utredningsgrupp. Ditt nya jobb I Utredningsgruppen arbetar 8 S... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

 

En av våra medarbetare går vidare till en chefstjänst. Vi behöver därför dig som vill bli en av oss i vår kompetenta och engagerade Utredningsgrupp.

Ditt nya jobb

I Utredningsgruppen arbetar 8 Socialsekreterare som arbetsleds av en 1:e Socialsekreterare. Den ingår i Barn- och familjeenheten där även Placeringsgruppen och Familjeteamet ingår. Placeringsgruppen följer upp placerade barn och handlägger familjerättsliga ärenden. Familjeteamet erbjuder öppenvård för barn och familjer, både via biståndsbeslut och Råd och Stöd-insatser. 

Som Socialsekreterare i Utredningsgruppen är ditt uppdrag:


• att utreda anmälningar och ansökningar gällande barn och deras familjer samt fatta beslut om öppenvård
• att följa upp insatser i öppenvård
• en nära samverkan med övriga grupper inom Socialförvaltningen
• extern samverkan med skolor, förskolor, barnhälsovård med flera

Vad får du?

Som medarbetare inom Barn- och familjeenheten får du vara med i ett spännande förändrings- och utvecklingsarbete. Vi satsar mycket på kompetensutveckling både internt och tillsammans med andra kommuner i länet.

Under 2019 har vi t.ex. en intern utbildning med fokus på att förenkla och effektivisera dokumentationen. Syftet är att Socialsekreterarna ska få mer tid över till direkt kontakt med klienterna. Vi arbetar aktivt för att öka barnens delaktighet. Under 2020 kommer alla inom Barn- och familj få gå en utbildning i fördjupande samtal med barn.

Vi har handledning för alla medarbetare och flera förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och möjlighet till extra semesterdagar. 

Kvalifikationer


• Socionomexamen, socialpedagog eller annan utbildning som är godkänd för uppdraget vilket innebär:
- minst 90 hp i socialt arbete
- minst 30 hp i juridik med fokus på socialrätt
- minst 30 hp psykologi
- minst 15 hp samhällsvetenskap
• B-körkort

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara självständig, strukturerad och kunna driva dina egna processer. Ha förmåga att kunna se ur andras perspektiv och samtidigt hålla en professionell distans.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare 
Sysselsättningsgrad: 100%   
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-09-15

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd visstidsanställning

Ansök    Okt 3    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker en Socialsekreterare till försörjningsgruppen, visstid, för utredningar av ekonomiskt bistånd samt vuxenutredning våld i nära relationer.

Enheten för arbete och försörjning leds av en enhetschef och omfattar försörjningsgruppen samt en arbetsmarknadsenhet. I gruppen arbetar vi även med budget- och skuldrådgivning, våld i nära relationer, VNR, samt har en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem. Försörjningsgruppen består av en 1:e socialsekreterare och sex socialsekreterare.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar, samt vuxenutredningar våld i nära relationer. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med vår arbetsmarknadsenhet, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete och en arbetsplats där du har möjlighet att påverka arbetet tillsammans med en positiv arbetsgrupp och där arbetsglädje finns. Vi har extern handledning.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Visstidsanställning, t.om. 2021-01-31 eller efter överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Januari 2020 eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-10-30.

Vi kommer att löpande kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd

Ansök    Maj 24    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Du vill något! Det vill vi med! Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra! V... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Du vill något! Det vill vi med!

Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare och ett arbete där du gör skillnad! Du får ett utmanade, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra!

Vi söker en Socialsekreterare till försörjningsgruppen för utredningar av ekonomiskt bistånd samt vuxenutredning våld i nära relationer.

Enheten för arbete och försörjning leds av en enhetschef och omfattar försörjningsgruppen samt en arbetsmarknadsenhet. I gruppen arbetar vi även med budget- och skuldrådgivning, våld i nära relationer, VNR, samt har en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem. Försörjningsgruppen består av en 1:e socialsekreterare och sex socialsekreterare.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar, samt vuxenutredningar våld i nära relationer. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med vår arbetsmarknadsenhet, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete och en arbetsplats där du har möjlighet att påverka arbetet tillsammans med en positiv arbetsgrupp och där arbetsglädje finns. Vi har extern handledning.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd
• god kunskap och kan navigera i välfärdsystemen
• B-körkort

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:

Du har en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer.  Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som personlig mognad. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-06-23.

Vi kommer att löpnande kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ökade resurser till Socialförvaltningens Utredningsgrupp

Ansök    Maj 28    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi ska bli fler! Vill du bli en av 9 medarbetare i vår kompetenta och engagerade utredningsgrupp. Vi söker nu 1 socialsekreterare, tillsvidareanställning. Som medarbetare i Barn- och familjeenhete... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi ska bli fler! Vill du bli en av 9 medarbetare i vår kompetenta och engagerade utredningsgrupp.

Vi söker nu 1 socialsekreterare, tillsvidareanställning.

Som medarbetare i Barn- och familjeenheten får du vara med i ett spännande förändrings- och utvecklingsarbete . Under 2019 har vi fokus på att förenkla och effektivisera dokumentationen. Syftet är att socialsekreterarna ska få mer tid över, till direkt kontakt med klienterna. Vi arbetar aktivt för att öka barnens delaktighet. Under 2020 kommer alla inom barn och familj, få gå en utbildning i fördjupande samtal med barn.Tillsammans med övriga kommuner i länet satsar vi även på annan kompetensutveckling.

I enheten ingår utredningsgrupp, placeringsgrupp samt familjeteamet som är vår öppenvård. Samtliga grupper har arbetsledning av en 1:e socialsekreterare/samordnare. Vi har handledning för alla medarbetare och flera förmåner så som friskvårdsbidrag, möjlighet till extra semesterdgar bl.a. 

Ditt nya jobb

Som socialsekreterare i utredningsgruppen är ditt uppdrag att utreda anmälningar och ansökningar gällande barn och deras familjer, samt fatta beslut om öppenvård. du har också ansvar för att följa upp insatser i öppenvård.

För att komma i fråga till tjänsten kräver vi  

* socionomexamen, socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning som är godkänd för uppdraget. 

* körkort B

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du

* vara självständig, strukturerad och kunna driva dina egna processer

* ha förmåga att kunna se ur andras perspektiv och samtidigt hålla en professionell distans

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning

Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-07-12

Vi kommer att löpande kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi - det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns invånare. Vi är ca 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar delaktighet och strävar efter god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med merdia/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Facklig representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd / våld i nära relationer

Ansök    Apr 3    Vimmerby Kommun    Socialsekreterare
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker en Socialsekreterare till försörjningsgruppen för utredningar av ekonomiskt bistånd samt vuxenutredning våld i nära relationer. Enheten för arbete och försörjning leds av en enhetschef och ... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en Socialsekreterare till försörjningsgruppen för utredningar av ekonomiskt bistånd samt vuxenutredning våld i nära relationer.

Enheten för arbete och försörjning leds av en enhetschef och omfattar försörjningsgruppen samt en arbetsmarknadsenhet. I gruppen arbetar vi även med budget- och skuldrådgivning, våld i nära relationer, VNR, samt har en boendekonsulent som delas med vårt kommunala bostadsbolag Vimarhem. Försörjningsgruppen består av en 1:e socialsekreterare och sex socialsekreterare.

Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare utreder och bedömer du rätten till ekonomiskt bistånd i enlighet med socialtjänstlagen och utifrån från den enskildes behov och förutsättningar. Som socialsekreterare ansvarar du för ungdomar, personer med missbruksproblematik samt vuxenutredningar inom våld i nära relationer. 

Tillsammans med klienten försöker vi hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. I det arbetet är du "spindeln i nätet". Vi har nära samverkan med vår arbetsmarknadsenhet, som står för den kompetenshöjande insatsen, och andra enheter inom socialförvaltningen. Vi har även ett bra samarbete med andra myndigheter.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete och en arbetsplats där du har möjlighet att påverka arbetet tillsammans med en positiv arbetsgrupp och där arbetsglädje finns. Vi har extern handledning.

Vi söker dig som har


• socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete med försörjningsstöd och gärna med arbete med våld i nära relationer
• B-körkort

Som person har du en positiv inställning och ett stort intresse och engagemang för människor och kvalificerat förändringsarbete. I rollen som socialsekreterare är det viktigt att du är flexibel och kan arbeta självständigt men också har en god samarbetsförmåga då du har ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer. Du har en god kunskap och kan navigera i välfärdssystemen samt en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Som medarbetare erbjuds du:


• Ett stimulerande och varierat arbete i ett arbetslag med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Växla semesterersättning
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per årAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Omgående

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-04-26
Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre