Lediga jobb som Socionom i Vimmerby

Se lediga jobb som Socionom i Vimmerby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vimmerby som finns hos arbetsgivaren.

Behandlingssamordnare

Ansök    Mar 31    Tjust Behandlingsfamiljer AB    Socionom
Tjust behandlingsfamiljer Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang. Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa... Visa mer
Tjust behandlingsfamiljer
Tjust Behandlingsfamiljer arbetar med behandling i familjehem/behandlingsfamilj. Tjust Behandlingsfamiljers målgrupp är barn och ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar i ursprungsfamiljen och som enligt SoL eller LVU bedöms att, på grund av föräldrarnas svårigheter och/eller den unges symtom, har behov behandling samt av att komma till en ny miljö, ett nytt sammanhang.
Vi har utarbetat en behandlingsmodell för att hjälpa och behandla barn och ungdomar som har tidiga omsorgsbrister. Våra unga har stora känslomässiga behov och grava anknytningssvårigheter, vilket ofta förorsakat svårigheter med mentaliseringsförmågan.
Grundtanken är att vi till stor del formas genom möten med människor i vår omgivning och möjligheten till förändring ligger i dessa nya relationer/möten. Vi erbjuder därför, vad man kan beskriva, ”kraftigt förstärkt familjehemsvård” där en av föräldrarna i familjen är anställd på heltid.
Vi jobbar utifrån en modell med stöd, vägledning och utbildning till våra behandlingsfamiljer samt vård och behandling till de familjehemsplacerade barnen och ungdomarna.
Problematiken hos barnet kan vara allt från neuropsykiatriska tillstånd, psykisk ohälsa, skolproblem, fysiskt våld, missbruk, övergrepp eller allvarliga relationsproblem. Våra barn/ungdomar bedöms vara i behov av ett nytt nätverk där ursprungsfamiljen när den förmår och det bedöms gynnsamt för barnet ingår som en bärande del.
Placeringen beror ofta på problematik av mycket tung psykosocial karaktär och de barn/ungdomar vi hjälper har ofta avstannat i sin sociala, emotionella och/eller kognitiva utveckling. Deras första år kan ha varit starkt präglade av rädslor, besvikelser och misslyckanden. Barnen kan ha upplevt stor utsatthet i att ensamma försöka förstå sina behov och göra dem förstådda.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett varierat och kreativt arbete med reflektionsutrymme för att kunna fördjupa behandlingar och bedömningar. Du kommer bli del av ett professionellt sammanhang där barnens och ungdomarnas behov och behandlingskvalitén står i fokus. Vi satsar mycket på personalens vidareutbildning, handledning och arbetsmiljö. Tjust Behandlingsfamiljer är långt framme när det gäller metod och kunskapsutveckling. Därför har vi bl.a. satsat på att låta en av våra psykologer forska på halvtid, ”Anknytningsbaserad behandling i familjehemsvård och dess effekter”. Vi utbildar även alla psykologer och behandlingssamordnare i mentaliseringsbaserad terapi (MBT) samt i Vägledande samspel basprogram, nivå 1 (ICDP). Vi har enkla och snabba beslutsvägar och försöker hålla ner den administrativa bördan. Vi vill att fokus skall vara på de placerade unga och stödet till deras behandlingsfamiljer.
Arbetsbeskrivning
Som Behandlingssamordnare ingår du i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består av barnets familjehem (behandlingsfamilj), behandlingssamordnare, psykolog och psykiatriker. Arbetsuppgifterna innebär, i stora drag, att du handleder och vägleder behandlingsfamiljer i deras behandlingsarbete och tillsammans sträva mot att nå målen i den unges genomförandeplan och att dokumentera och rapportera till våra uppdragsgivare hur behandlingen utvecklas.
Du ansvarar för samarbetet med placerande förvaltning och för kontakterna med den unges biologiska nätverk. Du samarbetar med och vägleder skolans personal runt den unge utifrån ungdomens individuella behov och resurser. All vägledning och handledning såväl till behandlingsfamiljerna som skolans personal runt den unge, sker utifrån ett relationellt perspektiv med syftet att tillsammans härbärgera upplevelser och erfarenheter samt att nå den unges behandlingsmål i genomförandeplanen
I syfte att följa den unges utveckling ansvarar du för återkommande uppföljning utifrån standardiserade skattningar och givna rutiner, vilket också innebär en kvalitetssäkring av behandlingsarbetet.
Vi arbetar utifrån ett relationellt-psykodynamiskt perspektiv och har sedan ett par år är även mentaliseringsteori implementerad i vår verksamhet. Tillsammans bildar dessa en viktig grundpelare i vårt arbete, där behandlingsfokus ligger i själva samspelsprocessen.
Tjänsten omfattar heltid eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring, enligt rullande schema. I övrigt är arbetstiden förlag till dagtid med någon kväll då och då efter egen planering.
Din erfarenhet och kompetens
Vi söker dig med humor, humör, livserfarenhet och ett rymligt hjärta. Det krävs ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära känna såväl behandlingsfamiljerna som de unga. Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, flexibilitet, mod och en förståelse för att vi människor till stor del formas genom möten med andra i vår omgivning och att möjlighet till förändring ligger i dessa möten.
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog (180hp) eller beteendevetare. Du har erfarenhet från arbete med barn, ungdomar och/eller familjehem samt arbetat med behandling inom socialtjänsten, på HVB-hem eller inom psykiatrin.
Du bör ha en hög förmåga att härbärgera oro och stress samt förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du arbetar med vägledning/handledning varför utbildning inom vägledning/handledning är meriterande, lika så steg 1.
Du skall ha B-körkort och behärska modern teknik samt kunna utrycka dig väl, muntligt och i skrift. Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd Vimmerby

Vi söker Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material. Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter. ... Visa mer
Vi söker
Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material.
Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter.
Det är en fördel om du har erfarenhet av verksamhetssystemet LifeCare. Har du dessutom arbetat med Instrument X och motiverande samtal är det ett plus. Du förväntas vara på plats måndag till fredag.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att vara socialsekreterare inom enheten för försörjning. Arbetet består av att utreda, fatta beslut kring rätten till försörjningsstöd, motiverande arbete till självförsörjning och remittera till insats samt uppföljning av dessa insatsar. Enheten för försörjning arbetar även med uppdraget förmedlingsmedel.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare

Ansök    Jun 10    Vimmerby kommun    Socionom
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Vi söker två Arbetsmarknadshandläggare till enheten för arbete och integration, AMI. AMI ingår organisatoriskt under indvid och familjeomsorg, IFO. Tjänsterna är tillsvidareanställningar och ni komme... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker två Arbetsmarknadshandläggare till enheten för arbete och integration, AMI. AMI ingår organisatoriskt under indvid och familjeomsorg, IFO. Tjänsterna är tillsvidareanställningar och ni kommer ingå i en arbetsgrupp bestående av fem arbetsmarkandshandläggare, två integrationshandläggare samt en koordinator. Arbetet leds av en enhetschef.

Ditt nya jobb

Enhetens uppdrag är att arbeta med personer som står utanför arbetsmarknaden, för att de ska närma sig egenförsörjning och ett självständigt liv. Uppdraget innefattar också att ge nyanlända stöd under etableringsfasen.

AMI:s huvudsakliga mål är att främja den enskilde individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och på sikt bli självförsörjande, utifrån sina egna förutsättningar. Eftersom alla människor har olika bakgrund och förutsättningar är målsättningen att vi ska arbeta individuellt och flexibelt för att se varje människas möjligheter.

Deltagarna erbjuds insatser som exempelvis arbetsträning/arbetsprövning, språkträning, coaching, kartläggning av resurser och hinder, arbetsförmågebedömning, jobbsökarverksamhet, arbetsgivarkontakter och praktik. Verksamheten har ett aktivt samarbete med kommunens övriga enheter, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, näringslivet, föreningar och Regionen. Vi arbetar utifrån Supported Employment. Målsättningen med Supported Employment är att stötta människor vars mål är att finna, få och behålla en anställning på den reguljära arbetsmarknaden.

Kravprofil


• högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning, arbetsterapi eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
• B-körkort
• erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsfrågor och målgruppen är meriterande

För att trivas och passa för uppdraget behöver du som person vara relationsskapande och ha ett serviceinriktat bemötande. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och lätt för att anpassa dig till olika situationer och sammanhang. Du är professionell i din yrkesroll och handlar i enlighet med fattade beslut och kan genom ditt arbetsengagemang få andra med dig. Arbetsgruppen arbetar mycket med sociala normer och genom att vi jobbar väldigt nära varandra så är det viktigt att kunna vara en god lagspelare. Ett tydligt motto i gruppen är att vi "pratar med varandra och inte om varandra".

Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare 
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-06-30

Urval och intervjuer sker löpande och vi har som mål att vara klara med rekrytreringen i månadsksiftet augusti/september.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. 

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialsekreterare försörjningsstöd Vimmerby

Vi söker Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material. Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter. ... Visa mer
Vi söker
Dig med en socionomexamen eller har motsvarande meriter förvärvade på annat sätt samt ha minst tre års erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Uppdraget är i Vimmerby under perioden 2023-05-02 – 2023-09-01. Detta uppdrag kräver att du talar och skriver svenska på hög nivå samt är van vid att läsa och producera komplext material.
Du är en person som verkligen vill och kan samverka med kollegor, andra enheter inom IFO samt externa myndigheter.
Det är en fördel om du har erfarenhet av verksamhetssystemet LifeCare. Har du dessutom arbetat med Instrument X och motiverande samtal är det ett plus. Du förväntas vara på plats månadag till fredag.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att vara socialsekreterare inom enheten för försörjning. Arbetet består av att utreda, fatta beslut kring rätten till försörjningsstöd, motiverande arbete till självförsörjning och remittera till insats samt uppföljning av dessa insatsar. Enheten för försörjning arbetar även med uppdraget förmedlingsmedel.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Utredare till Elisabethgården Akut- och utredningshem

Ansök    Maj 7    Patia AB    Socionom
Verksamheten Elisabethgården ligger fint beläget med stora grönytor och en vacker uppväxt trädgård cirka 5 km söder om Vimmerby. På Elisabethgården gör vi på uppdrag av socialtjänsten utredningar gällande barns behov och föräldrars förmåga att tillgodose barnens behov. Vi inriktar oss på barn i åldern 0-12 år. Utredningarna följer BBICs utredningsstruktur och grundar sig på samspelsobservationer mellan föräldrar och barn. Vi utgår utifrån ICDP som förhå... Visa mer
Verksamheten

Elisabethgården ligger fint beläget med stora grönytor och en vacker uppväxt trädgård cirka 5 km söder om Vimmerby.

På Elisabethgården gör vi på uppdrag av socialtjänsten utredningar gällande barns behov och föräldrars förmåga att tillgodose barnens behov. Vi inriktar oss på barn i åldern 0-12 år.

Utredningarna följer BBICs utredningsstruktur och grundar sig på samspelsobservationer mellan föräldrar och barn. Vi utgår utifrån ICDP som förhållningssätt. Verksamhetens tar även emot omvårdnadsplaceringar.
Elisabethgården har ramavtal med drygt 170 kommuner i Sverige.

Under en typisk placering på 8-12 veckor utreds och dokumenteras:

- Föräldraförmåga

- Barnets behov

- Rekommenderade insatser

Om arbetet

Nu satsar vi och utökar vår personalstyrka med ännu en utredare!

Som utredare hos oss består dina arbetsuppgifter av samspelsobservationer, samtal med barn och föräldrar samt dokumentation. Som utredare är du den som sammanställer och skriver utredningen vilken avslutas med analys, bedömning och förslag på insatser. I rollen som utredare ingår även kontaktmannaskap och praktiska sysslor såsom matlagning, skolskjutsar, myndighetskontakter m.m.

Tjänsten är i huvudsak dagtid men kvälls- och helgpass kan förekomma.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad. Du är strukturerad och van att driva processer. Din utbildning är socionom eller likvärdig om minst 180 hp. Vi tror att du är en person som trivs att arbeta med människor och främst barn då Elisabethgården lägger fokus på barnen utifrån Barnkonventionen och barns rättigheter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska behärska svenska i både tal och skrift samt ha god datavana.

Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens belastningsregister. Vi förutsätter att du har körkort.

Rekrytering sker löpande och anställning kan komma att erbjudas innan rekryteringstiden löpt ut. Visa mindre

Socionomkonsulter för uppdrag inom Barn och Unga sökes!

CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet! Våra... Visa mer
CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet!
Våra uppdrag finns främst inom socialtjänstens myndighetsutövande områden som IFO Barn och Unga och biståndshandläggning inom SoL-äldre och LSS. Som socionomkonsult behöver du vara utbildad socionom och ha minst fem års arbetslivserfarenhet av det kompetensområde du vill arbeta inom. Du behöver ha god förmåga till självständigt arbete samt ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer. Vi jobbar även gärna med dig som vill ta enskilda utredningar eller som är pensionär och vill fortsätta bidra med din kunskap!
Just nu söker vi särskilt socionomkonsulter med minst fem års arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och Unga i Östergötland och Småland. Vill du veta mer? Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag så kontaktar vi dig inom kort.


Utbildningskrav: Socionomexamen Visa mindre

Koordinator till insatsen Plattformen

Ansök    Aug 14    Vimmerby kommun    Socionom
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö. Koordinator till insatsen Plattformen, Vimmerby kommun som ingår i Samordningsförbundets verksamhet i Kalmar län. Länk: https://samkalmarlan.se/ (Länk till samordningsförbundet bör vara med, men vet... Visa mer
Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Koordinator till insatsen Plattformen, Vimmerby kommun som ingår i Samordningsförbundets verksamhet i Kalmar län.

Länk: https://samkalmarlan.se/ (Länk till samordningsförbundet bör vara med, men vet ej var.)

Om jobbet

Plattformen är en samverkansinsats inom ramen för Samordningsförbundet i Kalmar län. Det startade som ett projekt 2014, och implementerades som en ordinär insats 2018. Ägare till insatsen är Vimmerby kommun och Hultsfred kommun i samarbete med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Kalmar.

Plattformens syfte är att hjälpa individer som är i behov av samordnad planering till ökad egen försörjning samt förbättrad livskvalité. Det görs genom långsiktig samverkan mellan deltagare, deltagande myndigheter/verksamheter och näringsliv. Koordinator upprättar forum för bibehållande och uppbyggande av effektiva och flexibla samverkansstrukturer mellan myndigheterna.

I rollen som koordinator har du ett nära samarbete med en koordinator anställd i Hultsfreds kommun samt kollegor på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby. Tillsammans leder Plattformens koordinatorer ett samverkansteam med representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Öppen psykiatriska mottagningen samt Socialförvaltningarna och Hälsocentralerna i Vimmerby och Hultsfred.

Du möter individer som är i komplexa och utmanande situationer, kanske inte där de önskar vara i livet. Med ett lösningsfokuserat förhållningssätt och grundsynen är att varje människa är expert i sitt liv arbetar vi med stegförflyttningar. Deltagare ska känna delaktighet uppleva inkludering och egenmakt.

Målgrupp är personer i yrkesverksam ålder från 18 år som är i behov av ett strukturerat och individuellt anpassat stöd från flera myndigheter. Samordnade insatser behövs för att rehabilitera individen till, eller in i egen försörjning. Metoder som används i Plattformen är Motiverande samtal, Lösningsfokuserat förhållningssätt, Empowerment och 7TJUGO samt Supported employment.

Dina arbetsuppgifter

Du skall behovsinventera deltagares behov utifrån ett helhetsperspektiv, erbjuda stödjande/motiverande samtal.

Leda rehabiliterande och arbetsförberedande insatser individuellt och i grupp

Bedömande och utredande av arbetsförmåga samt dokumentation av rekommendation, utlåtanden och resultat.

Leda samverkansform och föra statistik.

Din arbetsplats är på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby. Uppdraget kan innebära resor till samarbetspartner i Hultsfred men också till kollegor inom Samordningsförbundet i hela länet.

Din profil

Du har en inre trygghet och personlig mognad och är tydlig i din kommunikation och bra på att leda, motivera och skapa engagemang.

Är nyfiken, kreativ och har modet att tänka på nya sätt. Du lyhörd och inkännande samtidigt som du kan gränssätta och ta svåra beslut.

Du har lätt för att skapa goda relationer och har ett professionellt bemötande samt är övertygad om att individen är experten i sitt liv och har stort individfokus.

Du har mycket driv och arbetar lika gärna självständigt som tillsammans.

Som medarbetare erbjuds du

Kontinuerlig handledning

Möjlighet till fortbildning i arbetsmetoderna

Flexibel arbetstid

Friskvårdsbidrag med 1000 kr /år

Vi söker dig som har

Adekvat universitet/högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer lämplig, förslagsvis inom socialt arbete, pedagogik eller psykiatri.

Erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa och en god förmåga att bemöta personer i svåra livssituationer på ett professionellt sätt.

God kännedom om de olika myndigheterna och verksamheterna är meriterande.

Körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträde: Omgående

Lön efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-09-06

Vi kommer löpande att kalla till intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Kontaktpersoner:

Malin Strömmert, Koordinator Plattformen Hultsfreds kommun, 0495-240873

Ingemar Bertholdsson, Enhetschef vid enheten Arbetsmarknad och integration, 0492-76 90 09 växel 0492- 769000

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi - det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är ca 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre